zaterdag 26 oktober 2013

Parijs met Havo 4 2013

Tijdens onze 4 daagse schoolreis naar Parijs, gingen we op donderdag fietsen. Het was super mooi weer, zonnig en warm, terwijl het de dagen ervoor een beetje had geregend. De groepjes waren verdeeld onder de 3 docenten en je fietste met je gastgezinnengroepje. Wij zaten bij mevrouw Kroeze in een groepje met 10 andere meiden.

Wij begonnen de fietstocht als eerste groep, maar hadden twee straten na het punt waar we de fietsen gehuurd hadden al vertraging door een kapotte fiets. Na 10 minuten vertrokken we weer. Ik had aangeboden om achteraan te fietsen, mevrouw Kroeze fietste voorop. We moesten achter elkaar fietsen, waardoor het niet lukte iedereen tegelijkertijd bij het stoplicht over te laten steken. Samen met Sylvi, Irina, Shaked en Demi fietste ik achteraan en wij bleven steeds achter bij de stoplichten. We kwamen langs de Notre Dame, fietste langs de Seine en langs de brug met allemaal sloten. Erg druk, maar leuk om te doen en heel veel te zien.

Na een korte plaspauze konden we weer gaan. Na een tijdje kwamen we in een straat waar het opeens ontzettend druk was, heel veel politie, wij dachten dat er een ongeluk was gebeurd. We moesten een drukke straat oversteken, weer bleven wij als laatste 5 nog aan de ene kant van de straat staan terwijl de rest was overgestoken. Opeens riep iemand "kijk eens naar links", dus wij keken en er kwam een enorme groep jongeren aanlopen. We konden de anderen aan de overkant niet meer zien. Toen kwam er een Engelsman naar ons toe en hij vertelde ons dat dit een protest was tegen het uitzetten van een student naar zijn land van afkomst. De man vertelde ons dat het uit kon lopen tot een rel en dat het veiliger was als we hier bleven wachten. Hij verwachtte dat het ongeveer 10 minuten zou duren. We moesten wel door want de anderen wisten niet wat er aan de hand was.
Na een tijdje zagen we onze kans om over te steken. We zijn super hard er vandoor gefietst door de menigte heen. Het was wel een beetje eng maar het gaf ook een adrenaline kick. Mevrouw Kroeze stond op het punt om naar ons toe te komen, maar we waren haar net voor.

Na ons avontuur gingen we weer verder, en we eindigden bij de Eiffeltoren. Wij mochten de Eiffeltoren op en de groep van meneer Lagerwaard ook, de kinderen die niet wilden gingen terug met meneer Lagerwaard. We gingen via de trap naar de tweede etage en het uitzicht was heel erg mooi. Daarna fietsten we terug naar het punt waar de fietsen gehuurd waren.


Ik vond de fietstocht en de week in Parijs super leuk en van mij had de werkweek nog een aantal dagen langer mogen duren. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten